Salata de Boeuf

Rețetă video
Mod de preparare

Punem carnea de vită la fiert, într-o oală cu apă rece. Se încălzește la foc mic, fără să fiarbă în clocot. Odată formată spuma, aceasta se îndepărtează cu grijă, de 3-4 ori. Într-un litru de apă fiartă se adaugă pe foc, amestecul de legume pentru salata de boeuf.

După ce carnea de vită a fiert se lasă la răcit, apoi se toacă și ea în fășii cât mai subțiri. Separat, se face maioneza, adăugând într-un bol gălbenușurile de ou, sucul de lămâie, muștarul, apoi uleiul. Acesta din urmă se adaugă treptat, până compoziția începe să se îngroașe.

Separat, tăiem castraveții și îi lăsăm la scurs într-o strecurătoare. După ce castraveții s-au scurs, îi adăugăm într-un bol mare, peste legumele fierte, alături de carnea de vită. Peste toate acestea, adăugăm maioneza și o lingură de muștar și amestecăm pentru a omogeniza toate ingredientele.

Ingrediente

☑️ 1 kg amestec de legume pentru salata de boeuf
☑️ 1l de apă
☑️ 300 gr carne de vită
☑️ ulei
☑️ ouă
☑️ lămâie
☑️ sare și piper
☑️ muștar clasic
☑️ 4-5 castraveți murați