Ciorbă de văcuță

Rețetă video
Mod de preparare

Carnea de vită (bucată întreagă) se pune la fiert în 2L de apă într-o oală sub presiune pentru 1h sau pentru 3h într-o oală normală și se spumează periodic.

După ce a fiert carnea, se scoate din apă și se taie cubulețe.

Morcovul se taie cubulețe mici și se călește în 30 ml ulei aproximativ 5 minute până se înmoaie.

În apa în care a fiert carnea se adaugă cartoful tăiat cuburi, morcovul călit, fasolea verde și mazărea și se lasă la fiert 10 minute, se adaugă apoi carnea cubulețe, amestecul de legume și sucul de roșii și se mai lasă 10 minute la foc mic. La final se adaugă sucul de roșii, leușteanul tocat și sare după gust.

Ingrediente

☑️ 400g Amestec de legume pentru borș românesc
☑️ 400 g piept/pulpă vită
☑️ 1-2 cartofi
☑️ 100g morcov
☑️ 1 legătură leuștean
☑️ 250ml suc de roșii
☑️ 100g mazăre
☑️ 100g fasole verde
☑️ 30 ml ulei de floarea-soarelui
☑️ sare și piper după gust