Tartă de vanilie cu ananas

Prezentare
Produse folosite în rețetă
Mod de preparare

Ananasul se scoate într-un bol la decongelat

Pentru aluat:

Făina, zahărul pudră, untul tăiat cubulețe și sarea se amestecă într-un bol. Pe rând, se adaugă gălbenușurile amestecând continuu în compoziție, apoi se adaugă apa rece în fir subțire până devine un aluat omogen. Aluatul obținut se înfoliază și se pune la frigider pentru circa 2 ore.

După ce se scoate de la frigider se așează în forma de tartă ~26 cm diametru și se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade 12-15 minute, să fie ușor rumenite marginile aluatului.

Pentru cremă:

Într-un bol se amestecă zahărul, zahărul vanilinat și sarea cu gălbenușurile până ce compoziția devine ușor spumoasă. Se adaugă apoi amidonul și se amestecă bine. Laptele se toarnă fierbine peste amestecul obținut și se amestecă continuu. Lichidul obținut se trece pe flacără într-o oală la foc mic amestecându-se continuu pentru a nu se lipi. Crema trebuie fiartă aproximativ 4 minute pentru a se îngroșa și a se găti amidonul. Crema se lasă la răcit, apoi se așează în aluat și se decorează cu ananasul. Se lasă la frigider pentru 3-4 ore, apoi se taie triunghiuri pentru servire.

Ingrediente

☑️ ananas bucăți 400 gr

Pentru aluat:
☑️ făină albă 000 – 300 gr
☑️ unt gras, min 82%- 150 gr
☑️ zahăr pudră 80 gr
☑️ un praf de sare
☑️ gălbenușuri 2 buc
☑️ apă rece 20 ml

Pentru crema de vanilie:
☑️ lapte 400 ml
☑️ gălbenușuri 4 buc
☑️ zahăr 120 gr
☑️ amidon 25 gr
☑️ zahăr vanilinat un plic
☑️ un praf de sare