Rețetă video
Produse folosite în rețetă
Mod de preparare
Într-o tigaie se toacă ceapa mărunt și se călește în ulei. Se adaugă spanacul tocat și porționat peste ceapa călită și se lasă la foc mic. Se amestecă constant până când spanacul se decongelează complet. Se adaugă usturoiul zdrobit și 2 linguri de pesmet, se asezonează cu sare și piper, apoi se omogenizează amestecul bine și se ia de pe foc.
Aluatul se pregătește într-un bol mare. Se adaugă apa minrală, uleiul, o linguriță de praf de copt si treptat se încorporează făina.
Aluatul se frământă bine și se împarte în doua. Se pregătește o primă foaie care se asează într-o tavă unsă cu puțin ulei. Se adaugă compoziția de spanac și se acoperă cu cea de-a doua foaie. Ungem cu ulei placinta și presărăm puțin susan negru deasupra.
Plăcinta se coace la foc mediu, timp de 30-45 de minute până se rumenește.
Ingrediente
Pentru aluat:
☑️ 200ml apă minerală
☑️ 20ml ulei de floarea soarelui
☑️ 400gr făină
☑️ praf de copt
Pentru umplutură:
☑️ 20ml ulei
☑️ 1 ceapă
☑️ 400gr Spanac tocat și porționat Casa Țărănească
☑️ 2 linguri de pesmet
☑️ 2 căței de usturoi
☑️ susan negru
☑️ sare și piper după gust